21 Ocak 2012 Cumartesi

Lübnan Mutfağında ne nedir?
Mezeler
Humus = Haşlanmış nıhut ezmesi, tahin, limon, zeytinyağı
Babagannuş = kızarmış patlıcan,domates,soğan,suman,limon ve zeytinyağı
Mütebbel = Patlıcan ezmesi
Tabule = Maydonoz,domates,soğan,bulgur,limon,zeytinyağı

Salatalar
Fattuş = Semizotu, domates, salatalık, limon, sirke, zeytinyağı, sumak, ekmek
Zahter = Zahter otu, domates,soğan, tuz, zeytinyağı

Ara Sıcaklar
Kibbinai = Çiğ kıyma, sembusek - içi kıymalı, peynirli veya ıspanaklı börek
Kibbe = İçli köfte
Labne = Beyaz peynir
Yoğurt ve Zeytinyağlı yaprak sarma

Ana Yemekler
Lebeniye = Yoğurtlu nohut çorbası
Kibbe lebeniye = İçli köfteli, yoğurtlu nohut çorbası
Falafel = Kızarmış soğanlı nohut köftesi
Tavuklu pilav
Maluf = Fasulye ezmesi
''Kebaplar bize oranla daha az yağlı''

Tatlılar
Ashta = Kaymak üzeri bal, peynirli ve kaymaklı künefe
Baklava,fıstıklı,cevizli tatlılar ve hurma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder